Woningtaxaties Woerden

Vraag taxatie aan

Taxatierapport Woerden

Een taxatierapport is het bewijs van de daadwerkelijke waarde van uw woning. We maken onderscheid tussen een gevalideerd taxatierapport en een standaard rapport. Het is afhankelijk van uw situatie welk rapport u nodig heeft.

Gevalideerd taxatierapport

U heeft een gevalideerde taxatie nodig als u een hypotheek afsluit of oversluit. Dit is een eis van uw geldverstrekker. Gevalideerde taxatierapporten zijn vaak beperkt geldig. Dit verschilt per geldverstrekker. Een gevalideerd taxatierapport is een rapport dat is gevalideerd door het NWWI. Het NWWI controleert het taxatierapport op onder andere kwaliteit en onafhankelijkheid. Een taxateur mag bijvoorbeeld niet als makelaar bij de aan- of verkoop van een woning betrokken zijn.

Standaard taxatierapport

Als u geen hypotheek af- of oversluit, heeft u meeestal voldoende aan een standaard taxatierapport. U kunt een standaard rapport bijvoorbeeld gebruiken om de vraagprijs van uw woning in te schatten, een verzekering af te sluiten of om bezittingen te verdelen. 

Wat staat er in het taxatierapport?

Wat betreft de inhoud van het taxatierapport maakt het niet uit of u het rapport laat valideren of niet. De volgende onderdelen staan in uw taxatierapport:

Taxatierapport aanvragen